View Single Post
  #6 (permalink)  
Old April 25th, 2009, 05:07 AM
Imar's Avatar
Imar Imar is offline
Wrox Author
Points: 72,055, Level: 100
Points: 72,055, Level: 100 Points: 72,055, Level: 100 Points: 72,055, Level: 100
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jun 2003
Location: Utrecht, Netherlands.
Posts: 17,086
Thanks: 80
Thanked 1,587 Times in 1,563 Posts
Default

Hi Eddie,

It looks like the default "using" statements have changed between the release version of VWB 2008 and the first service pack. Initially, a new WebForm would contain this code in C#
Code:
 
using System;
using System.Collections;
using System.Configuration;
using System.Data;
using System.Linq;
using System.Web;
using System.Web.Security;
using System.Web.UI;
using System.Web.UI.HtmlControls;
using System.Web.UI.WebControls;
using System.Web.UI.WebControls.WebParts;
using System.Xml.Linq;
Now, when I add a new web form, I get this:
Code:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Web;
using System.Web.UI;
using System.Web.UI.WebControls;
As you can see, among others the System.Data statement is missing. Therefore, you now indeed need to add it manually as you figured out already. I'll have it added to the errata section of the book.

Cheers,

Imar
__________________
Imar Spaanjaars
http://Imar.Spaanjaars.Com
Follow me on Twitter

Author of Beginning ASP.NET 4.5 : in C# and VB, Beginning ASP.NET Web Pages with WebMatrix
and Beginning ASP.NET 4 : in C# and VB.
Did this post help you? Click the button below this post to show your appreciation!