p2p.wrox.com Forums

p2p.wrox.com Forums (http://p2p.wrox.com/index.php)
-   BOOK: Beginning Ruby on Rails (http://p2p.wrox.com/forumdisplay.php?f=289)
-   -   Chapter 1, First App, No, it's not working (http://p2p.wrox.com/showthread.php?t=53001)

redthor January 20th, 2007 09:14 PM

Chapter 1, First App, No, it's not working
 
Hi there,
Just opened the book.
Followed the steps, ran webrick and browsed to the /app/greeting URL and webrick threw:

#<ArgumentError: Anonymous modules have no name to be referenced by>
["/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.4.0/lib/active_support/dependencies.rb:405:in `to_constant_name'", "/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.4.0/lib/active_support/dependencies.rb:215:in `qualified_name_for'", "/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.4.0/lib/active_support/dependencies.rb:477:in `const_missing'", "/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.2.1/lib/dispatcher.rb:117:in `reset_after_dispatch'", "/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.2.1/lib/dispatcher.rb:51:in `dispatch'", "/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.2.1/lib/webrick_server.rb:113:in `handle_dispatch'", "/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.2.1/lib/webrick_server.rb:79:in `service'", "/usr/lib/ruby/1.8/webrick/httpserver.rb:104:in `service'", "/usr/lib/ruby/1.8/webrick/httpserver.rb:65:in `run'", "/usr/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:173:in `start_thread'", "/usr/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:162:in `start'", "/usr/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:162:in `start_thread'", "/usr/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:95:in `start'", "/usr/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:92:in `each'", "/usr/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:92:in `start'", "/usr/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:82:in `start'", "/usr/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:82:in `start'", "/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.2.1/lib/webrick_server.rb:63:in `dispatch'", "/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.2.1/lib/commands/servers/webrick.rb:59", "/usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:27:in `gem_original_require'", "/usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:27:in `require'", "/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.4.0/lib/active_support/dependencies.rb:496:in `require'", "/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.4.0/lib/active_support/dependencies.rb:496:in `new_constants_in'", "/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.4.0/lib/active_support/dependencies.rb:496:in `require'", "/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.2.1/lib/commands/server.rb:39", "/usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:27:in `gem_original_require'", "/usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:27:in `require'", "/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.4.0/lib/active_support/dependencies.rb:496:in `require'", "/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.4.0/lib/active_support/dependencies.rb:496:in `new_constants_in'", "/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.4.0/lib/active_support/dependencies.rb:496:in `require'", "script/server:3"]
[2007-01-21 10:56:26] ERROR `/app/greeting' not found.
203.51.183.13 - - [21/Jan/2007:10:56:25 EST] "GET /app/greeting HTTP/1.1" 404 292

I'm obviously a complete noooob so I'm not sure where to start (obviously I've done some googling...).

Thanks muchly for your help!
r


jmuckle February 1st, 2007 05:23 PM

Noob # 2 here to register the same issue - it ain't working for me either. My response says "this error occured while loading the following files: application.rb"
Wish I could give you your answer. If I figure it out, or am fortunate enough to have a white night respond, I'll let you know.
Good luck.


redthor February 1st, 2007 08:32 PM

 
Quote:

quote:Good luck.


Thanks jmuckle.
I've just continued on with the book - haven't had the problem repeat itself fortunately. I wonder if I did a typo.
Good luck to you too!



All times are GMT -4. The time now is 09:47 PM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2013 John Wiley & Sons, Inc.