p2p.wrox.com Forums

p2p.wrox.com Forums (http://p2p.wrox.com/index.php)
-   BOOK: Professional iPhone and iPad Database Application Programming (http://p2p.wrox.com/forumdisplay.php?f=603)
-   -   Something strange - anyone know what this is? (pls. see screen shot) (http://p2p.wrox.com/showthread.php?t=83606)

tecky10 May 10th, 2011 05:35 PM

Something strange - anyone know what this is? (pls. see screen shot)
 
I am working on chapter 3 (at end of pg. 71). I tested the app and did not receive any errors. However, something is strange. There seems to be an extra first letter (or partial letter) before the product name and manufacturer name (maybe an extra label hidden underneath?…But, no, I did *not* add any extra labels).

I wanted to attach the screen shot here, but this site says "Only Wrox Staff, Authors, and technical editors are allowed to post attachments (for example code files related to their book) and pictures." So, I had to upload the screen shot to the following location...

http://imageshack.us/photo/my-images...atalogapp.png/

Does anyone know what might cause this? Or even what it is called?

I would be grateful for any help at all. Thanks!

P.S. I did follow the book exactly, except for one thing. On pg. 66, the book says to use the downloaded project. I downloaded the project and determined it was the same as what we had been doing, only through pg. 61. Since I had a copy of my own project that went through page 61, I opted to use that one instead (I made various comments to myself in mine and wanted to keep them). Other than that, I followed the book exactly.

thepianoguy May 10th, 2011 10:06 PM

The easiest way to diagnose what is going on would be to have a copy of the project.
If you want me to check it out, send a copy to
ipadhelper@me.com
and I can take a look.

Bob

tecky10 May 10th, 2011 10:12 PM

Figured out the problem...here is the fix
 
I figured out the problem and thought I'd post it here in case someone else has the same issue.

The problem was that on pg. 71, the code sample didn't include the following, but it was in the original code [from earlier chapter(s)]. Once the following items were commented out, the extra text went away...

ITEMS TO COMMENT OUT...

cell.textLabel.text = product.name;
cell.detailTextLabel.text = product.manufacturer;
NSString *filePath = [[NSBundle mainBundle] pathForResource:product.image ofType:@"png"];
UIImage *image = [UIImage imageWithContentsOfFile:filePath];
cell.imageView.image=image;

Hope this might help someone.

tecky10 May 10th, 2011 10:17 PM

Thanks for help
 
Thanks for your response. I think we were posting at the same time. When I submitted mine, I saw your reply. I was able to finally figure out the problem and included the solution with my original post (some items from earlier chapters just needed to be commented out...I put the detail as a reply to my earlier post). But, thanks so much for the kind offer. I really appreciate it!

<<The easiest way to diagnose what is going on would be to have a copy of the project.
If you want me to check it out, send a copy to
ipadhelper@me.com
and I can take a look.>>


All times are GMT -4. The time now is 10:10 AM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2013 John Wiley & Sons, Inc.