Wrox Programmer Forums
Go Back   Wrox Programmer Forums > Microsoft Office > Access and Access VBA > Access
| Search | Today's Posts | Mark Forums Read
Access Discussion of Microsoft Access database design and programming. See also the forums for Access ASP and Access VBA.
Welcome to the p2p.wrox.com Forums.

You are currently viewing the Access section of the Wrox Programmer to Programmer discussions. This is a community of software programmers and website developers including Wrox book authors and readers. New member registration was closed in 2019. New posts were shut off and the site was archived into this static format as of October 1, 2020. If you require technical support for a Wrox book please contact http://hub.wiley.com
 
Old March 27th, 2006, 07:14 PM
Authorized User
 
Join Date: Mar 2006
Location: , , .
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Form flashes when I mouseover an unbound Label?

I am developing a complex Access application for a non-profit organization. The form has a tab control, with a subform containing another tab control embedded in one of the tabs. On this subform I have a few labels to identify major sections of the form. However, for an unexplained reason whenever I run the form, that subform flashes when I mouseover the unbound labels; the effect is very annoying. Has anyone encountered this before, and knows of a way to stop it from happening?

Much appreciated,
Wayne

 
Old March 28th, 2006, 01:14 AM
Friend of Wrox
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kansas City, Missouri, USA.
Posts: 471
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Wayne,

I've run into this before. What is the style of your subforms? Are they sunken with borders? What I've found out, is that your subforms should be set to flat, with a transparent border and that eliminates the flash effect.

HTH,

Kevin

dartcoach
 
Old March 28th, 2006, 07:39 AM
Authorized User
 
Join Date: Mar 2006
Location: , , .
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Border for the subform is set to None (None/Thin/Sizeable/Dialog are my only options) and special effect is set to Flat. Flashing still occurs... could it have something to do with the controls that are on the tab control? Although I did make sure it was highlighted when I dragged the labels to the form.

 
Old March 28th, 2006, 10:13 AM
Friend of Wrox
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kansas City, Missouri, USA.
Posts: 471
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Wayne,

You're right, the border should be set to None. You might try the same thing with the controls on the tab control.

Kevin

dartcoach
 
Old March 29th, 2006, 11:11 AM
Authorized User
 
Join Date: Mar 2006
Location: , , .
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have set the tab control's border to None.. the form still flashes. Could it have something to do with the fact my labels have a background color and border? I don't really want to get rid of them if I can avoid it...





Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mouseover on label msrnivas ASP.NET 1.0 and 1.1 Basics 5 February 8th, 2007 10:27 AM
Posting the value of an unbound form field into a ebburks Access 8 May 27th, 2006 04:38 PM
Populate unbound form with recordset pacg Access VBA 2 September 26th, 2005 06:06 PM
unbound field in a form zanza67 BOOK: Access 2003 VBA Programmer's Reference 0 September 3rd, 2005 01:46 PM





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright (c) 2020 John Wiley & Sons, Inc.