Wrox Programmer Forums
| Search | Today's Posts | Mark Forums Read
ASP.NET 1.0 and 1.1 Basics ASP.NET discussion for users new to coding in ASP.NET 1.0 or 1.1. NOT for the older "classic" ASP 3 or the newer ASP.NET 2.0.
Welcome to the p2p.wrox.com Forums.

You are currently viewing the ASP.NET 1.0 and 1.1 Basics section of the Wrox Programmer to Programmer discussions. This is a community of software programmers and website developers including Wrox book authors and readers. New member registration was closed in 2019. New posts were shut off and the site was archived into this static format as of October 1, 2020. If you require technical support for a Wrox book please contact http://hub.wiley.com
 
Old August 8th, 2006, 04:51 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: , , .
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have this problem suddenly and I have reinstalled ASP.NET, check the version being used in IIS and checked to see if my ASP_NET user account was locked out - it wasn't.

I'm completely lost.

 
Old August 8th, 2006, 05:50 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: , , .
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok - just deleted the ASP_NET user account, reinstalled ASP 2.0 and it worked great!

 
Old August 9th, 2006, 03:21 AM
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: , , India.
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to dhaval4friends Send a message via Yahoo to dhaval4friends
Default

Quote:
quote:Originally posted by alan4832
 Ok - just deleted the ASP_NET user account, reinstalled ASP 2.0 and it worked great!

Oh thats something new for me...
thnx for sharing it..

Regards,

~Dhaval
http://blogfullofcrap.blogspot.com/
 
Old August 11th, 2006, 07:51 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: wuhan, , China.
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via ICQ to xiaosan-33 Send a message via MSN to xiaosan-33
Default

´íÎóµÄÐÐΪ£º
    ÔÚVS.net 2003Öд´½¨Ò»ÏîASP.NET Web Ó¦ÓóÌÐò,´Ëʱ·¢Éú´íÎó: ³¢ÊÔ´´½¨WebÏîÄ¿»ò´ò¿ªÎ»ÓÚURL "http://localhost/WebApplication1"µÄWebÏîĿʱ,Web·þÎñÆ ±¨¸æÁËÒÔÏ´íÎó¡£"HTTP/1.1 500 Internal Server Error"¡£
´íÎó·ÖÎö:
    1¡¢¿´ÏÂIIS µÄWeb·þÎñÆô¶¯Ã»ÓÐ(Windows 2000¡¢IIS 5.0);
    2¡¢¿´ÏÂIIS µÄWeb·þÎñµÄ "ÊôÐÔ" ÖÐµÄ "Ŀ¼°²È«ÐÔ"×ÓÏî,´Ëʱµã"±à¼ ­",¿´ÏÂÀïÃæÓÃÄäÃû·ÃÎÊIISµÄÓ »§ÊÇʲô,ºÍ±¾µØÓû§×éµÄÓà »§ÊÇ·ñ±£³ÖÒ»ÖÂ;(Èç: ÎҵĻúÆ÷ÉϵÄIISÄäÃûÓû§ÃûÊ :IUSR_ACCPSTUD¡£ÄÇô¿´Ï±¾µØÓû ×éµÄÓû§ÖÐÊÇ·ñÒ²ÓÐͬÑùµÄ »¸öÓû§,²¢±£Ö¤ÊǼ¤»îµÄ¡£)
    3¡¢½ø¼ÆËã»ú¹ÜÀíÖÐ,ʹÓÃʼþ ²é¿´²é¿´Æ÷(´ËʱÓÉVS.NET 2003 ´´½¨ÏîĿʱÒý·¢µÄ´íÎóʼþÐ ÅÏ¢)
       ¢Ù.Ñ¡"Ó¦ÓóÌÐò"Ñ¡Ïî,²é¿´À´Ô ´ÓÚASP.NET 1.1.43220 µÄ´íÎóʼþÐÅÏ¢.µÃµ½ÈçÏÂÐÅ ¢:

"aspnet_wp.exe could not be started. The error code for the failure is 80004005. This error can be caused when the worker process account has insufficient rights to read the .NET Framework files. Please ensure that the .NET Framework is correctly installed and that the ACLs on the installation directory allow access to the configured account. " ÎÒ·ÖÎöÁËÒ»ÏÂ,Ó¦¸ÃÊÇ.NET Framework ÖеÄASP.NET ×é¼þ³ö´í,ÒòΪ "aspnet_wp.exe could not be started."(Ïß³ÌÎÞ·¨±»´´½¨)¡£

       ¢Ú.ÁíÒ»¸öÀ´Ô´ÓÚASP.NET 1.1.43220 µÄ´íÎóʼþÐÅÏ¢.µÃµ½ÈçÏÂÐÅ ¢:
"aspnet_wp.exe could not be launched because the username and/or password supplied in the processModel section of the config file are invalid. " ÔÚϵͳʼþÖеõ½Ò»ÖµĴíÎ óÐÅÏ¢: "¸Ã·þÎñÆ÷ÒòΪ´íÎó µÇ¼ʧ°Ü: ½ûÓõ±Ç°µÄÕÊ»§¡£¶øÎÞ·¨µÇ ¼ÖÁ Windows NT ÕʺŠ'IUSR_machine(machineΪ¼ÆËã»úÃû³Æ)'¡ ´ËÊý¾ÝΪ´íÎóÂë¡£"
   ×ÛºÏÉÏÊöÐÅÏ¢µÃ³ö:´Ë´íÎóÊÇ ÉÓÚIIS Óë vs.net2003 Ö®¼ä»¥Ïà·ÃÎʵÄȨÏÞÎÊÌâ¼°AS P.NET×é¼þ·¢Éú´íÎó.
    4¡¢Ëæ±ãд¸öASPÒ³Ãæ»òÕßHTMLҳà æ,È»ºóÔÚIIS WEB·þÎñÖÐн¨ÐéÄâĿ¼¡£½¨º ºó¾Í´ò¿ªÍøÒ³,´ËʱÎҵĻúÆ÷ ÉϵÄÒ³Ãæ³öÏÖÁËÂÒÂë´íÎó,²é ´Ô´Îļþ: "·þÎñÆ÷Ó¦ÓóÌÐò²»¿ÉÓá£Äú ÔͼÔÚ´Ë Web ·þÎñÆ÷ÉÏ·ÃÎ浀 Web Ó¦ÓóÌÐòµ±Ç°²»¿ÉÓá£Çëµã» ÷Web ä¯ÀÀÆ÷Öеġ°Ë¢Ð¡±°´Å¥ÖØÊ ÔÄúµÄÇëÇó¡£¹ÜÀíÔ±×¢ÒâÊÂÏî :ÏêÊö´ËÌض¨ÇëÇóʧ°ÜÔ­ÒòµÄ íÎóÐÅÏ¢¿ÉÔÚ Web ·þÎñÆ÷µÄϵͳʼþÈÕÖ¾ÖÐÕÒµ ½¡£ Çë¼ì²é´ËÈÕÖ¾ÏîÒÔ²éÃ÷µ¼Ö¸ ôíÎó·¢ÉúµÄÔ­Òò¡£"
      ´Ëʱ´íÎóÌáʾºÍÈÕ־ʼþÁªÏ µÉÏÀ´ÁË¡£ÎÒÃÇÈ¥²é¿´ÏÂÈÕÖ¾ ʼþµÄ´íÎóÃèÊö¡£²é¿´ºóÒ²Ê Ç 3¡¢¢Ù ºÍ3¡¢¢ÚËùÃèÊöµÄÒ»ÑùµÄ´íÎó £

    5¡¢×ÛÉÏËù·ÖÎöºÍÓöµ½µÄ´íÎó, ÒÔ¼°ÔÚMSDNºÍÉÏÍø²éÁËÏÂ×ÊÁÏ, ¹µÃµ½Ò»¸öÎÊÌâ¾ÍÊÇASPNETÓû§ ØÐëÊǼ¤»î״̬¡£
½â¾ö·½°¸: ¢Ù¡¢ÔËÐÐVS.net 2003ÃüÁîÌáʾ¹¤¾ß:aspnet_regiis -i (ÖØа²×°ASP.NET ×é¼þ);
          ¢Ú¡¢ÖØÐÂÆô¶¯Ò»ÏÂIIS »òÕßÔÚ"ÔËÐÐ"ÖÐÊäÈ룺iisreset;
          ¢Û¡¢¼¤»îÉÏÃæËùÃèÊöµÄÇ°2¸ö Ê»§ ASPNET¡¢IUSR_machine("machine"Ϊ¼ÆËã»úà û³Æ),²»ÒªÉèÖÃÃÜÂë,È·ÈÏÔÚIISµ Ä°²È«ÉèÖÃ(ÄäÃû·ÃÎÊ)ÀïÃæÕÒµ ½"IUSR_machine"Óû§,²¢ÇÒÊÇÓÉIIS¿ØÖ ÆÃÜÂëµÄ;
          ¢Ü¡¢×¢Ïú»úÆ÷¡£
×ܽá:·Ï»°ËµÁËÒ»´ó¶Ñ£¬µ«ÊÇ ÒÏë˵Ã÷Ò»µã¾ÍÊÇ:ÎÒÃÇÓöµ½Ò »Ð©×Ô¼ºÎÞ·¨Àí½âµÄ´íÎó,²»Ò ¶¯²»¶¯¾ÍÖØװϵͳʲôµÄ,˵ Á˱ðÈËЦ»°,»¹¸ãÈí¼þµÄ¡£ÎÒ ÇÒªÒ»µãµãÑо¿ÎªÊ²Ã´³ö´í,Ö ÐÎÄ¡¢Ó¢ÎÄµÄ´í¶¼¿´ÏÂ,ÕâÑù² ÄÜץסºËÐÄÎÊÌâ¡£ÏÖÔÚVS.NET 2005ÒѾ­½â¾öÕâ¸öÎÊÌâ,²»ËµÁË, ÓÐʲô¸üºÃ·½·¨¿ÉÒÔÌÖÂÛÒ»Ï Â¡£

ÁªÏµ·½Ê½:
E-mail: san12655874@126.com
MSN: xiaosan-33@hotmail.com
QQ: 12655874


















I will kill you!
 
Old August 11th, 2006, 09:16 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: , , .
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i'm having problem running the iis in my browser. for your infomation i'm using mozilla firefox... can somebody help me plzzzz..
i it have no problem with IE, but with mozilla... i don't. it shows that some sort of error:

error '8002801c'

Error accessing the OLE registry.

/iisHelp/common/500-100.asp, line 17

 could someone help plzzzzz....
 
Old October 30th, 2006, 05:37 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: , , .
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I may not able to tell you the different fixes. But I corrected the problem by copying the config files from working machine to my PC.

If you have friends have VS 2003 working machine, get the files from (C:\WINNT\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\CONFIG ) this folder and paste in your PC. Make sure to take backup of CONFIG folder first.

For some runnning aspnet_regiis -i worked, for some restarting IIS worked. For me I had to copy the config files. My company (OS security polocies) restricted to have those CONFIG files setup right during VS2003 installation.

 
Old October 31st, 2006, 05:59 AM
Authorized User
 
Join Date: Oct 2006
Location: bhopal, m.p, India.
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i also face the same problem when i start me asp.net but after reinstalling the IIS problem get solved

nishant
 
Old May 10th, 2007, 02:06 AM
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: Karachi, Sindh, Pakistan.
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

delete the web.config file from 'C:\Inetpub\wwwroot\web.config'
and enjoy
:)

§adiq




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HTTP/1.1 500 Internal Server Error Dmitriy General .NET 0 February 26th, 2008 04:50 PM
HTTP 500 - Internal server error helmsly BOOK: Beginning ASP 3.0 11 November 8th, 2006 03:15 AM
HTTP 500: Internal Server Error cyberddindia Classic ASP Databases 4 October 5th, 2006 11:36 PM
HTTP 500 Internal Server Error hosefo81 Beginning PHP 3 October 22nd, 2003 08:24 PM





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright (c) 2020 John Wiley & Sons, Inc.