Wrox Programmer Forums
| Search | Today's Posts | Mark Forums Read
BOOK: Beginning ASP.NET 3.5 : in C# and VB BOOK ISBN: 978-0-470-18759-3
This is the forum to discuss the Wrox book Beginning ASP.NET 3.5: In C# and VB by Imar Spaanjaars; ISBN: 9780470187593
Welcome to the p2p.wrox.com Forums.

You are currently viewing the BOOK: Beginning ASP.NET 3.5 : in C# and VB BOOK ISBN: 978-0-470-18759-3 section of the Wrox Programmer to Programmer discussions. This is a community of software programmers and website developers including Wrox book authors and readers. New member registration was closed in 2019. New posts were shut off and the site was archived into this static format as of October 1, 2020. If you require technical support for a Wrox book please contact http://hub.wiley.com
 
Old September 24th, 2009, 05:34 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bristol, England
Posts: 3
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Double clicking control does not add code to Code Behind

Hi,
I'm working on the 'Working with Server Controls' exercise (p105) and item 8 does not appear to work i.e. double click the button. In fact in the previous exercises I have had to manually open the Code Behind file in order to copy the code in. However, this code is specific to the control so I'm now stumped!
I'm using VWD Express Edition Version 9 with .Net version 3.5 SP1.

Any ideas?

Also, I'm having to use C# as I get a VB error message that language support has not been installed and so Intellisense is not available. Don't whether it is related!

Regards
Paul
 
Old September 24th, 2009, 05:45 AM
Imar's Avatar
Wrox Author
Points: 70,322, Level: 100
Points: 70,322, Level: 100 Points: 70,322, Level: 100 Points: 70,322, Level: 100
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jun 2003
Location: Utrecht, Netherlands.
Posts: 17,089
Thanks: 80
Thanked 1,576 Times in 1,552 Posts
Default

Hi Paul,

That's not how it's supposed to be. Sounds like a faulty installation. You can try repairing / reinstalling Visual Web Developer....

And what happens when you create a brand new web site (File | New Web Site), switch to Design View, drag a Button on the page and double click it. Does it work then?

CHeers,

Imar
__________________
Imar Spaanjaars
http://Imar.Spaanjaars.Com
Follow me on Twitter

Author of Beginning ASP.NET 4.5 : in C# and VB, Beginning ASP.NET Web Pages with WebMatrix
and Beginning ASP.NET 4 : in C# and VB.
Did this post help you? Click the button below this post to show your appreciation!
 
Old September 24th, 2009, 11:27 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bristol, England
Posts: 3
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think it is the installation as you suggest. I still get the same problem when I start a new web site. Double clicking the button justs takes it back to the source tab with the asp:Button line highlighted.
One other thing I notice is that I cannot change the button id under the properties. As soon as I tab or return off the field value it returns to 'Button1' (the text value works ok though).
Regards
Paul
 
Old September 25th, 2009, 03:19 AM
Imar's Avatar
Wrox Author
Points: 70,322, Level: 100
Points: 70,322, Level: 100 Points: 70,322, Level: 100 Points: 70,322, Level: 100
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jun 2003
Location: Utrecht, Netherlands.
Posts: 17,089
Thanks: 80
Thanked 1,576 Times in 1,552 Posts
Default

From what you describe: reinstall it is.... ;-) This doesn't sound right....

Imar
__________________
Imar Spaanjaars
http://Imar.Spaanjaars.Com
Follow me on Twitter

Author of Beginning ASP.NET 4.5 : in C# and VB, Beginning ASP.NET Web Pages with WebMatrix
and Beginning ASP.NET 4 : in C# and VB.
Did this post help you? Click the button below this post to show your appreciation!
 
Old September 25th, 2009, 06:08 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bristol, England
Posts: 3
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Have now re-installed on another PC and the problems appear to have been fixed. Can't really see anything different in the installation. Only thing I did notice was that the other PC had MSXML 4 where as my laptop has Ver 6. This could be totally unrelated though!
Thanks for the help.
Regards
Paul
 
Old September 25th, 2009, 05:40 PM
Imar's Avatar
Wrox Author
Points: 70,322, Level: 100
Points: 70,322, Level: 100 Points: 70,322, Level: 100 Points: 70,322, Level: 100
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jun 2003
Location: Utrecht, Netherlands.
Posts: 17,089
Thanks: 80
Thanked 1,576 Times in 1,552 Posts
Default

Greta; glad it's working.

I wonder if XML has anything to do with it. I've had various versions of MS XML installed on different machines, and never had the problems you're describing.
You could try to repair VWD through the Control Panel and see if that helps...

Cheers,

Imar
__________________
Imar Spaanjaars
http://Imar.Spaanjaars.Com
Follow me on Twitter

Author of Beginning ASP.NET 4.5 : in C# and VB, Beginning ASP.NET Web Pages with WebMatrix
and Beginning ASP.NET 4 : in C# and VB.
Did this post help you? Click the button below this post to show your appreciation!
The Following User Says Thank You to Imar For This Useful Post:
Paul Walton (September 28th, 2009)




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to add another Columns to gridview through C# code? chobo2 ASP.NET 3.5 Basics 14 March 8th, 2009 10:13 PM
What is wrong with this code to add a record? Patc4 Pro VB.NET 2002/2003 0 March 25th, 2008 07:18 AM
Add a button with code into Excel hewstone999 Access VBA 0 March 18th, 2008 06:08 AM
Add c++ code to c++.net project happy_face C++ Programming 1 November 9th, 2007 10:42 PM
Expanding TreeView from double clicking ListView maxl Pro Visual Basic 2005 1 March 5th, 2007 12:54 PM





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright (c) 2020 John Wiley & Sons, Inc.