Wrox Programmer Forums

Need to download code?

View our list of code downloads.

Register | FAQ | Members List | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read
BOOK: Beginning Visual Basic 2005 ISBN: 978-0-7645-7401-6
This is the forum to discuss the Wrox book Beginning Visual Basic 2005 by Thearon Willis, Bryan Newsome; ISBN: 9780764574016
Welcome to the p2p.wrox.com Forums.

You are currently viewing the BOOK: Beginning Visual Basic 2005 ISBN: 978-0-7645-7401-6 section of the Wrox Programmer to Programmer discussions. This is a community of tens of thousands of software programmers and website developers including Wrox book authors and readers. As a guest, you can read any forum posting. By joining today you can post your own programming questions, respond to other developers’ questions, and eliminate the ads that are displayed to guests. Registration is fast, simple and absolutely free .
DRM-free e-books 300x50
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old April 11th, 2006, 03:57 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: , , .
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Chpt 20 - adding a web reference

Hi..

I've created the pictureservice project as instructed with good results. I then moved on to create the application that would call on the web service. However when I run the project (this is after finishing the part about retrieving the list of folders into the combo box), I get a 401 error: access denied error.

I have IIS installed on my local machine and have the project files located on a network drive. I had no problems running the services earlier when testing them. I tried copying the project to the local machine (same as iis) and running the poject but had the same results.

I would like to know if you have any suggestions as to what I should look at to resolved this issue. I've checked the security rights in Inetpub that hold the pictureservice directory and everything looks ok. Any suggestions?

I ran into other issues once at the beginning of the book also when I was running the proj files from a network location (and it wouldn't access my local pc folders) but I figured that out, I'm wondering if this is something similar.

-Ko

  #2 (permalink)  
Old April 11th, 2006, 10:08 PM
Wrox Author
Points: 333, Level: 6
Points: 333, Level: 6 Points: 333, Level: 6 Points: 333, Level: 6
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Mar 2006
Location: , , .
Posts: 91
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Hi Ko,

I am sure I can help you, but it may have to wait until the weekend as I am away from my network and do not have access to any system that has VS 2005. Are you saying that you put everything back to one computer and the same issue still happens?

Bryan

  #3 (permalink)  
Old April 14th, 2006, 12:13 AM
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: , , .
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

correct, everything is on one machine and I still have this problem..

  #4 (permalink)  
Old April 17th, 2006, 08:04 PM
Wrox Author
Points: 333, Level: 6
Points: 333, Level: 6 Points: 333, Level: 6 Points: 333, Level: 6
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Mar 2006
Location: , , .
Posts: 91
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Ko,

Can you post the code that you have to call the webservice? Also, post the code for the service also if you can.

Bryan

  #5 (permalink)  
Old August 9th, 2006, 07:07 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: , , .
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Bryan,

I am experiencing the same problem here. Was there a solution provided for this?

Many Thanks
Mark
  #6 (permalink)  
Old August 9th, 2006, 09:42 AM
Wrox Author
Points: 333, Level: 6
Points: 333, Level: 6 Points: 333, Level: 6 Points: 333, Level: 6
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Mar 2006
Location: , , .
Posts: 91
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

No solution yet. Can you email me your code so I try it out on my setup.

Bryan
  #7 (permalink)  
Old August 11th, 2006, 06:42 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: , , .
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Bryan,

What address shall I use?

Mark

  #8 (permalink)  
Old August 11th, 2006, 09:15 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: , , .
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Bryan,

Could this simply be an issue with me using Express Editions of VB and VWD?

Thanks Mark

  #9 (permalink)  
Old August 16th, 2006, 09:50 PM
Wrox Author
Points: 333, Level: 6
Points: 333, Level: 6 Points: 333, Level: 6 Points: 333, Level: 6
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Mar 2006
Location: , , .
Posts: 91
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Click on bnews987 or click the link to show profile in my reply to see my profile and send me a message offline. I have not tried it with that setup, but I would believe that it should still work. I will try to get that version and setup a trial for myself.

  #10 (permalink)  
Old August 18th, 2006, 10:19 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: , , .
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Bryan,

Thanks for your reply, but it says you have no contact details on your profile.
Anyway I look forward to seeing if you can get it to work and thanks for your time.

Regards Mark

 


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Adding Service Reference taposh_dr BOOK: Professional WCF Programming: .NET Dev with Windows Communication Found ISBN: 9780470089842 1 July 11th, 2007 01:48 PM
problem with adding reference from 2.0 to 1.1 karthik_byk .NET Framework 2.0 1 May 11th, 2007 07:52 AM
Adding a reference to a web service loganscott2000 .NET Web Services 1 April 13th, 2005 09:51 PM
Adding a web reference times out bat21 Pro VB.NET 2002/2003 0 March 3rd, 2005 04:38 AM
Error While Adding Web Reference geeta .NET Web Services 2 July 19th, 2003 11:57 AM



All times are GMT -4. The time now is 04:51 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2013 John Wiley & Sons, Inc.