Wrox Programmer Forums
|
Welcome to the p2p.wrox.com Forums.

You are currently viewing the Flash (all versions) section of the Wrox Programmer to Programmer discussions. This is a community of software programmers and website developers including Wrox book authors and readers. New member registration was closed in 2019. New posts were shut off and the site was archived into this static format as of October 1, 2020. If you require technical support for a Wrox book please contact http://hub.wiley.com
 
Old February 6th, 2004, 08:51 AM
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default email message with wrong characters

Hello,

I've made a form in flash and I take its information via an asp page. Then this page send the information of the form to my email. Everything is fine except that when the user use some kind of accentuation into the words I didn't get the correct characters in my email message. How can I fix this?

Thanks.

 
Old February 6th, 2004, 11:36 AM
Friend of Wrox
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 249
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm not totally sure about this so bare with me. When you send your form are you using POST or GET method, it sounds like it might be changing your characters in the http header, if you are using the GET method. I there anyway to do a response.write on your ASP page to see where it is happening at? I'm not totally sure about this though.
 
Old February 6th, 2004, 02:11 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello.
I have a form in flash. When the user fill in in English, no problems but when he uses another language (with any kind of accents) I get strangers characters in the message I receive via email. In the html form this doesn't happen. So is such a flash problem. May be a simple detail but until now I didn't figure out what's happening...

 
Old February 7th, 2004, 01:19 AM
Friend of Wrox
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 249
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have little knowledgable about servers and the way they translate different language characters. To me I would try and track down where the characters are being changed and go from there. Maybe putting a Trace on the flash form, if it's okay there move onto the IIS server. I'm stretching here, but maybe see if the font in your email application reads those characters. Thats about all I can suggest, sorry. You might also be able to find some info on this at flashkit.com.

Mike
 
Old February 8th, 2004, 05:35 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks again by your reply.
I'm looking for yet... I have the same form in html and there everything works fine. Maybe I have to work in my ASP page. Seems to be an interpretation issue.






Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CDO email - missing characters BananaJim Classic ASP Professional 3 May 2nd, 2007 10:31 AM
Display Japanese characters in a message box kalyanipradeep Excel VBA 0 September 22nd, 2006 04:14 AM
Send Message to Email inbaa ASP.NET 1.0 and 1.1 Professional 2 August 28th, 2006 05:45 AM
Error message is wrong Mitch SQL Server 2000 3 March 17th, 2004 07:11 PM





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright (c) 2020 John Wiley & Sons, Inc.