Wrox Programmer Forums
Go Back   Wrox Programmer Forums > XML > XML
| Search | Today's Posts | Mark Forums Read
XML General XML discussions.
Welcome to the p2p.wrox.com Forums.

You are currently viewing the XML section of the Wrox Programmer to Programmer discussions. This is a community of software programmers and website developers including Wrox book authors and readers. New member registration was closed in 2019. New posts were shut off and the site was archived into this static format as of October 1, 2020. If you require technical support for a Wrox book please contact http://hub.wiley.com
  #1 (permalink)  
Old April 4th, 2006, 06:49 AM
Friend of Wrox
Points: 718, Level: 10
Points: 718, Level: 10 Points: 718, Level: 10 Points: 718, Level: 10
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jan 2006
Location: Ennis, Clare, Ireland.
Posts: 131
Thanks: 10
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Encoding problem.

Hi,

Can anyone help with this Encoding problem?

I'm using XMLSpy and have found that although my settings are set to 'Unicode UTF-8', my XML Output files are being displayed as <?xml version="1.0" encoding="UTF-16"?> instead of <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>.

Before I run the 'XSL Transformation' I check that the Menu Option 'File/Encoding AND the Tools/Options/Encoding Tab are set to dislay 'Unicode UTF-8'

Also, my Tools/Options/XSL Tab is set to Microsoft XML Parser(MSXML) and v4.0 .

After running a 'XSL Transformation', sometimes the encoding selection changes to 'Unicode UTF-16' ????

The XSL stylesheet begins....

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
<xsl:stylesheet xmlns:xsl="http://www.w3.org/1999/XSL/Transform" version="1.0">

This is a recent problem. It had been working fine until the last 24 hours.

Thanks in advance,






Neal

A Northern Soul
__________________
Neal

A Northern Soul


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
JSP encoding problem! recepkocur Servlets 1 January 24th, 2005 04:54 AM
JSP encoding problem recepkocur Apache Tomcat 0 December 3rd, 2004 02:44 AM
JSP encoding problem! recepkocur Pro JSP 0 December 3rd, 2004 02:43 AM
JSP encoding problem recepkocur JSP Basics 0 December 1st, 2004 11:34 AM
problem in web email encoding yoord ADO.NET 1 June 29th, 2004 10:58 PM





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright (c) 2020 John Wiley & Sons, Inc.