Wrox Programmer Forums
|
ASP.NET 1.0 and 1.1 Basics ASP.NET discussion for users new to coding in ASP.NET 1.0 or 1.1. NOT for the older "classic" ASP 3 or the newer ASP.NET 2.0.
Welcome to the p2p.wrox.com Forums.

You are currently viewing the ASP.NET 1.0 and 1.1 Basics section of the Wrox Programmer to Programmer discussions. This is a community of software programmers and website developers including Wrox book authors and readers. New member registration was closed in 2019. New posts were shut off and the site was archived into this static format as of October 1, 2020. If you require technical support for a Wrox book please contact http://hub.wiley.com
 
Old August 7th, 2005, 03:17 AM
Authorized User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 85
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Iis not works properly

Something goes wrong with my iis.
I am running a local site, offline, on my hard disk.
My system is win xp, sp1, with kerio firewall and kaspersky antivirus.

I cannot access my site from any browser.

I hit http://localhost/ or http://localhost/index.asp or http://127.0.0.1/ or http://127.0.0.1:80/index.asp or many other alternatives.
No luck.
Firefox says 'the connection was refused when attempting to contact localhost'.
IE, the first time displays all of index.asp except graphics! But if i do a refresh or hit a link, the 404 not found page displays.
Same things about opera.



I stop firewall, antivirus, I stopped their services, I tried again but nothing changed.

I checked iis default web site properties but everything seems ok as far as I know.

I checked the path for iis files (inetpub/wwwroot), it is ok.

I tried to uninstall .net framework 1.1 but it cannot be unistalled properly. I also tried safe mode but it says it cannot be uninstalled in safe mode.

I uninstalled iis and istall it again. This was very bad. After this action, the internet information services did not display iis version 5.1 but

something like 2.1xxxx. And I checked to see the 'default web site' and it was not there(in iis)! So I had to restore a ghost backup to have a

normal-looked iis again.

I also made scandisk to fix any errors(no bad sectors at all).

I also made an upgrade to win xp, to repair any missing windows files, if there was a problem like that.

I made all these thing, so many hours, much frustation, and no luck. Iis still not works properly.

I cannot imagine what is the problem. I cannot think any other thing to do.

I am not sure if this is a pure iis problem or if there is something else that influence iis.

Please help me, i would appreciate it if you could give me a solution to my problem.
 
Old August 12th, 2005, 07:23 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Setup IIS again.

 
Old August 13th, 2005, 01:17 AM
Authorized User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hi
please right click on your IE and then go Proprties
connection--> lanseting so
checked use a proxi server and then write

http://127.0.0.1
 
Old March 20th, 2006, 02:30 AM
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have a similar problem. I have windowXp pro., ntfs.IIS was working fine a few days back(.htm, .asp files were working). then suddenly from today when i write http://localhost in IE the message comes:

The page cannot be displayed
There is a problem with the page you are trying to reach and it cannot be displayed.

Please try the following:

Open the localhost home page, and then look for links to the information you want.
Click the Refresh button, or try again later.

Click Search to look for information on the Internet.
You can also see a list of related sites.

HTTP 500 - Internal server error
Internet Explorer

pls. help me out


 
Old March 20th, 2006, 02:41 PM
Authorized User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Yahoo to Raghunathan
Default

hi

Kindly Check whether all your IIS Services are running
     1) IIS Admin Services
     2) World Wide Web Publishing Server

If not, open CONTROL PANEL, select ADMINISTRATIVE TOOLS, then select SERVICES
and select the above 2 service, right click on them and select START to start the services.

then goto START-->RUN and type InetMgr and click OK. your IIS will open
now check whether you get your default web site. if so, right click the default web site and click Browse option and you;ll get the IIS default home page

If above setting are proper and still not working then you gotta re-install the IIS



Regards,
Raghu
 
Old March 22nd, 2006, 09:39 AM
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi, IIS working.






Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Web service not working properly in IIS Abhinavnaresh ASP.NET 2.0 Professional 1 April 10th, 2008 08:53 AM
iis.msc equivalent in IIS for Win XP Pro? RealDHelix Classic ASP Basics 14 March 18th, 2007 08:28 PM
Shopping Cart works on Local Sys, but fails on IIS IronSights ASP.NET 2.0 Basics 0 July 27th, 2006 09:52 AM
Visual Web Developer web server works NOT IIS!! glandgraf@gocfi.com Visual Studio 2005 2 January 28th, 2005 08:49 AM
Pages not viewing properly stu9820 ASP.NET 1.0 and 1.1 Basics 2 August 21st, 2003 01:18 PM





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright (c) 2020 John Wiley & Sons, Inc.