Wrox Programmer Forums
Go Back   Wrox Programmer Forums > ASP.NET and ASP > ASP.NET 2.0 > ASP.NET 2.0 Professional
| Search | Today's Posts | Mark Forums Read
ASP.NET 2.0 Professional If you are an experienced ASP.NET programmer, this is the forum for your 2.0 questions. Please also see the Visual Web Developer 2005 forum.
Welcome to the p2p.wrox.com Forums.

You are currently viewing the ASP.NET 2.0 Professional section of the Wrox Programmer to Programmer discussions. This is a community of software programmers and website developers including Wrox book authors and readers. New member registration was closed in 2019. New posts were shut off and the site was archived into this static format as of October 1, 2020. If you require technical support for a Wrox book please contact http://hub.wiley.com
 
Old April 30th, 2007, 04:03 AM
Authorized User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Kathmandu, , Nepal.
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to bishnupokhrel Send a message via Yahoo to bishnupokhrel
Default erro installing ASP.NET 2.0 AJAX Extensions 1.0

Hi all,

while i am trying to install ajax extensions 1.0 on windows server 2003, i got the following error.

Product: Microsoft ASP.NET 2.0 AJAX Extensions 1.0 -- Installation failed.

while check the installation log, i found the following
__________________________________________________ _____
...
...
...
Action 10:10:19: PublishProduct. Publishing product information
1: {082BDF7B-4810-4599-BF0D-E3AC44EC8524}
Action 10:10:19: RollbackCleanup. Removing backup files
ExecNetFx: Microsoft (R) CLR Native Image Generator - Version 2.0.50727.42
ExecNetFx: Copyright (C) Microsoft Corporation 1998-2002. All rights reserved.
ExecNetFx: Installing assembly System.Web.Extensions, Version=1.0.61025.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35
ExecNetFx: Access is denied. (Exception from HRESULT: 0x80070005 (E_ACCESSDENIED))
ExecNetFx: You must have administrative credentials to perform this task. Contact your system administrator for assistance.
ExecNetFx: Error 0x8007006d: failed to allocate output string
ExecNetFx: Error 0xffffffff: Command line returned an error.
ExecNetFx: Error 0xffffffff: failed to execute Ngen command: C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\ngen .exe install "System.Web.Extensions, Version=1.0.61025.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"
Action 10:10:19: Rollback. Rolling back action:
Rollback: Publishing product information

...
...
__________________________________________________

the installation was done by login as administrator.

any idea about the problem?

thx in advance



Regards
Bishnu Pokharel
bishnu.pokharel@gmail.com
http://www.bishnupokharel.com.np/
__________________
Regards
Bishnu Pokharel
bishnu.pokharel@gmail.com
http://www.bishnupokharel.com.np/
 
Old May 1st, 2007, 03:39 PM
planoie's Avatar
Friend of Wrox
Points: 16,481, Level: 55
Points: 16,481, Level: 55 Points: 16,481, Level: 55 Points: 16,481, Level: 55
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Aug 2003
Location: Clifton Park, New York, USA.
Posts: 5,407
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 16 Posts
Default

I've never experienced this problem when using the correct login.

Are you absolutely sure you are logged in as an administrator of the machine you are installing this on (versus a domain administrator that isn't an admin of the box itself)?

-Peter
 
Old May 2nd, 2007, 01:53 AM
Authorized User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Kathmandu, , Nepal.
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to bishnupokhrel Send a message via Yahoo to bishnupokhrel
Default

Hi planoie,

yes, its the administrator from the system ( user which is created during installation of win 2003) and not any other domain administrator. there is only one administrator on this system and no any other administrator or power users exists.





Regards
Bishnu Pokharel
bishnu.pokharel@gmail.com
http://www.bishnupokharel.com.np/
 
Old May 2nd, 2007, 06:49 AM
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: , , .
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am having exacvtly the same issue on a windows 2000 machine. Has anyone got a solution to fix this issue???



 
Old May 2nd, 2007, 07:22 AM
Friend of Wrox
Points: 7,395, Level: 36
Points: 7,395, Level: 36 Points: 7,395, Level: 36 Points: 7,395, Level: 36
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jun 2003
Location: Capital Federal, , Argentina.
Posts: 2,189
Thanks: 5
Thanked 59 Times in 57 Posts
Send a message via MSN to gbianchi
Default

you better try this problem in the codeplex ajax control toolkit home (http://www.codeplex.com/AtlasControlToolkit) maybe they have a solution that we don't know???

HTH

Gonzalo

================================================== =========
Read this if you want to know how to get a correct reply for your question:
http://www.catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html
^^Took that from dparsons signature and he Took that from planoie's profile
================================================== =========
My programs achieved a new certification (can you say the same?):
WORKS ON MY MACHINE
http://www.codinghorror.com/blog/archives/000818.html
================================================== =========
 
Old May 3rd, 2007, 09:50 AM
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: , , .
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

In case anyone else has a similar problem trying to install the ASP.NET AJAX v1.0 Extension and gets an error in the log stating:

ExecNetFx: Access is denied. (Exception from HRESULT: 0x80070005 (E_ACCESSDENIED))
ExecNetFx: You must have administrative credentials to perform this task. Contact your system administrator for assistance.

I resolved the issue with reference to the following link:
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ex0ss12c(VS.80).aspx

I simply copied the system.web.extension.dll and system.web.extension.design.dll onto the server and use the Global Assembly Cache Tool to register the two dlls.

When i published the site all the AJAX Toolkit controls worked perfectly.

Thanks.


 
Old May 4th, 2007, 04:56 AM
Authorized User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Kathmandu, , Nepal.
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to bishnupokhrel Send a message via Yahoo to bishnupokhrel
Default

Hi ormistons,

thx for the workaround.



Regards
Bishnu Pokharel
bishnu.pokharel@gmail.com
http://www.bishnupokharel.com.np/
 
Old May 31st, 2007, 11:40 PM
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: , , .
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had this same problem on a Windows 2k server, which is what I develop on. I could not get the install to complete, searched the web high and low for any hints that may work.

Finally, out of despiration I did ormistons suggestion, and registered the dlls using GAC Tool. This makes me uneasy because the install does other things as well.

But still in despiration mode, I decided to do the install again, and wonderfully it went through the whole install without error.

So if nothing else works, use the GAC Tool to register the dlls, then run the install again to make sure the rest of the items (registry key, directory, etc.) are installed.

Thanks to everybody that takes the time to post.





Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AJAX Extensions ilegend .NET Framework 3.5 1 September 19th, 2008 03:32 AM
Turning a regular ASP.NET App into an AJAX ASP.Net donrafeal7 Ajax 2 August 31st, 2007 12:33 AM
Asp.net ajax everest General .NET 0 March 8th, 2007 12:21 AM
Problem coming while installing asp.net project deeptisingh20 ASP.NET 1.0 and 1.1 Professional 2 April 10th, 2006 06:25 AM
using AJAX in ASP.Net muskaanbajaj ASP.NET 1.0 and 1.1 Professional 3 February 24th, 2006 05:38 AM





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright (c) 2020 John Wiley & Sons, Inc.