Wrox Programmer Forums
|
BOOK: ASP.NET 2.0 Instant Results ISBN: 978-0-471-74951-6
This is the forum to discuss the Wrox book ASP.NET 2.0 Instant Results by Imar Spaanjaars, Paul Wilton, Shawn Livermore; ISBN: 9780471749516
Welcome to the p2p.wrox.com Forums.

You are currently viewing the BOOK: ASP.NET 2.0 Instant Results ISBN: 978-0-471-74951-6 section of the Wrox Programmer to Programmer discussions. This is a community of software programmers and website developers including Wrox book authors and readers. New member registration was closed in 2019. New posts were shut off and the site was archived into this static format as of October 1, 2020. If you require technical support for a Wrox book please contact http://hub.wiley.com
 
Old March 6th, 2008, 05:54 AM
Authorized User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Login issue [RESOLVED]

I was wondering why i cannot get logged in to the Wrox blog. It works just fine unless you want to post a new article. The credentials you have left in the book are not working. Administrator / Admin123#

I have added roles, new users but still nothing happens. I just get that error message: Your login attempt was not successful. Please try again.

Any suggestion?

Thanks
__________________
http://www.entertainmentresidence.com/Index.htm
 
Old March 6th, 2008, 06:18 AM
Imar's Avatar
Wrox Author
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 17,089
Thanks: 80
Thanked 1,576 Times in 1,552 Posts
Default

What database are you using? Have you seen the errata for chapter 6?

Imar


---------------------------------------
Imar Spaanjaars
http://Imar.Spaanjaars.Com
Everyone is unique, except for me.
Author of ASP.NET 2.0 Instant Results and Beginning Dreamweaver MX / MX 2004
 
Old March 6th, 2008, 06:26 AM
Authorized User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am using SQL Server 2005 express and Yes i have read the errata for the chapter six. I tried with the other password but it doesn't work as well.

Thanks
 
Old March 6th, 2008, 06:39 AM
Authorized User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Problem sorted out. The database files were read-only. I changed the permissions and now it works like a charm. Thanks for your time.
 
Old March 6th, 2008, 06:57 AM
Imar's Avatar
Wrox Author
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 17,089
Thanks: 80
Thanked 1,576 Times in 1,552 Posts
Default

You're welcome. Glad it's working now.

Imar


---------------------------------------
Imar Spaanjaars
http://Imar.Spaanjaars.Com
Everyone is unique, except for me.
Author of ASP.NET 2.0 Instant Results and Beginning Dreamweaver MX / MX 2004
 
Old March 6th, 2008, 07:06 AM
Authorized User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Please let me know if there is something left that i suppose to do in order to recognize it as resolved. Thanks

http://www.entertainmentresidence.com/Index.htm
 
Old March 6th, 2008, 05:47 PM
Imar's Avatar
Wrox Author
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 17,089
Thanks: 80
Thanked 1,576 Times in 1,552 Posts
Default

Nope, there isn't. There's no way to mark posts as closed or resolved in this forum.

Thanks for posting a follow up though; much appreciated.


Imar

---------------------------------------
Imar Spaanjaars
http://Imar.Spaanjaars.Com
Everyone is unique, except for me.
Author of ASP.NET 2.0 Instant Results and Beginning Dreamweaver MX / MX 2004
 
Old March 7th, 2008, 04:17 AM
Authorized User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hmmm ... now i am faced with a bit different problem.
Namely when i transfered the blog to shared hosting environment the authentication stoped to work properly.
Whenever i log in as an Administrator i cannot see the Add new entry button as well as the edit entry link.
I am logged and it seems alright but, i cannot edit, add ..

The hosting is godaddy.com and it's full SQL server 2k5 so i thought maybe there is a known issue with this hosting.

Any suggestion will be appreciated.

Thanks :)

P.S. on my local computer everything works just fine.

http://www.entertainmentresidence.com/Index.htm
 
Old March 7th, 2008, 04:56 AM
Imar's Avatar
Wrox Author
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 17,089
Thanks: 80
Thanked 1,576 Times in 1,552 Posts
Default

Hi there,

You may want to take a look here: http://p2p.wrox.com/topic.asp?TOPIC_ID=69059

It lists a few things to check and shows you some code to ensure some roles and user accounts are always created.

HtH,

Imar


---------------------------------------
Imar Spaanjaars
http://Imar.Spaanjaars.Com
Everyone is unique, except for me.
Author of ASP.NET 2.0 Instant Results and Beginning Dreamweaver MX / MX 2004
 
Old March 7th, 2008, 05:41 AM
Authorized User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Imar thanks for the time you spent to help people like me.

I've read the thread you recommended to me and i came with something that could be possible causer but i am not pretty sure how to fix that.

Quote:
quote:
1. Each application has an ID
2. Each role is linked to an ApplicationID
3. Each users is linked to an ApplicationID
4. The UsersInRoles connects users to roles.

There's a fair chance there is a mismatch somewhere. E.g. your Roles are defined for application A, while your user belongs to Application B.

To find out, check the contents of these tables and see how everything is related....
As for now there are two paths into the aspnet_Applications table.

/
/WroxBlog

And i believe that there is the thing i am missing.

when i get logged on the shared hosting from www.domain.com/Login.aspx i am redirected to something like this: www.domain.com/DOMAIN/Default.aspx altrough it should be www.domain.com/Default.aspx

What do you suggest? That i add /Domain in the applications table?

I will try in meantime and let you know if it works for me.

Thanks ones again and sorry for my bad English.


http://www.entertainmentresidence.com/Index.htm





Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[RESOLVED] Remote Debugging Issue dparsons ASP.NET 1.0 and 1.1 Professional 1 March 19th, 2007 01:19 PM
login issue Calverstine JSP Basics 2 January 12th, 2007 03:25 AM
login issue. using asp and access teknet Access ASP 9 February 9th, 2005 01:49 AM





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright (c) 2020 John Wiley & Sons, Inc.