Wrox Programmer Forums
Go Back   Wrox Programmer Forums > ASP.NET and ASP > ASP.NET 2.0 > ASP.NET 2.0 Professional
|
ASP.NET 2.0 Professional If you are an experienced ASP.NET programmer, this is the forum for your 2.0 questions. Please also see the Visual Web Developer 2005 forum.
Welcome to the p2p.wrox.com Forums.

You are currently viewing the ASP.NET 2.0 Professional section of the Wrox Programmer to Programmer discussions. This is a community of software programmers and website developers including Wrox book authors and readers. New member registration was closed in 2019. New posts were shut off and the site was archived into this static format as of October 1, 2020. If you require technical support for a Wrox book please contact http://hub.wiley.com
 
Old May 5th, 2010, 01:14 PM
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Unable to set up an authentication

Wrox professional asp.net 2.0 Page 674

calls to add the following
<authentication mode="Windows">
<authorization>
<deny users="*" />
</authorization>
</authentication>
I get this error:
Unrecognized element 'authorization'

This is a stand alone PC with VS2008 and SQLserver 2005 installed.
Have tried microsoft website/newsgroups but no help there.

Desmond.
 
Old May 5th, 2010, 01:28 PM
Imar's Avatar
Wrox Author
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 17,089
Thanks: 80
Thanked 1,576 Times in 1,552 Posts
Default

And where are you adding this? Can you show the rest of the config file?

Also, authorization is not a sub element of authentication. It probably should be:

<authentication mode="Windows">
</authentication>
<authorization>
<deny users="*" />
</authorization>

Imar
__________________
Imar Spaanjaars
http://Imar.Spaanjaars.Com
Follow me on Twitter

Author of Beginning ASP.NET 4.5 : in C# and VB, Beginning ASP.NET Web Pages with WebMatrix
and Beginning ASP.NET 4 : in C# and VB.
Did this post help you? Click the button below this post to show your appreciation!
 
Old May 5th, 2010, 03:22 PM
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I created a web aplication by creating a new one in vs2008
********************************************

<?xml version="1.0"?>
<!--
Note: As an alternative to hand editing this file you can use the
web admin tool to configure settings for your application. Use
the Website->Asp.Net Configuration option in Visual Studio.
A full list of settings and comments can be found in
machine.config.comments usually located in
\Windows\Microsoft.Net\Framework\v2.x\Config
-->
<configuration>


<configSections>
<sectionGroup name="system.web.extensions" type="System.Web.Configuration.SystemWebExtensions SectionGroup, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35">
<sectionGroup name="scripting" type="System.Web.Configuration.ScriptingSectionGro up, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35">
<section name="scriptResourceHandler" type="System.Web.Configuration.ScriptingScriptReso urceHandlerSection, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" allowDefinition="MachineToApplication"/>
<sectionGroup name="webServices" type="System.Web.Configuration.ScriptingWebService sSectionGroup, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35">
<section name="jsonSerialization" type="System.Web.Configuration.ScriptingJsonSerial izationSection, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" allowDefinition="Everywhere"/>
<section name="profileService" type="System.Web.Configuration.ScriptingProfileSer viceSection, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" allowDefinition="MachineToApplication"/>
<section name="authenticationService" type="System.Web.Configuration.ScriptingAuthentica tionServiceSection, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" allowDefinition="MachineToApplication"/>
<section name="roleService" type="System.Web.Configuration.ScriptingRoleServic eSection, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" allowDefinition="MachineToApplication"/>
</sectionGroup>
</sectionGroup>
</sectionGroup>
</configSections>
<appSettings/>
<connectionStrings/>
<system.web>
<!--
Set compilation debug="true" to insert debugging
symbols into the compiled page. Because this
affects performance, set this value to true only
during development.
-->
<compilation debug="true">
<assemblies>
<add assembly="System.Core, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089"/>
<add assembly="System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
<add assembly="System.Data.DataSetExtensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089"/>
<add assembly="System.Xml.Linq, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089"/>
</assemblies>
</compilation>
<!--
The <authentication> section enables configuration
of the security authentication mode used by
ASP.NET to identify an incoming user.
-->


<!--
The <customErrors> section enables configuration
of what to do if/when an unhandled error occurs
during the execution of a request. Specifically,
it enables developers to configure html error pages
to be displayed in place of a error stack trace.

<customErrors mode="RemoteOnly" defaultRedirect="GenericErrorPage.htm">
<error statusCode="403" redirect="NoAccess.htm" />
<error statusCode="404" redirect="FileNotFound.htm" />
</customErrors>
-->
<pages>
<controls>
<add tagPrefix="asp" namespace="System.Web.UI" assembly="System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
<add tagPrefix="asp" namespace="System.Web.UI.WebControls" assembly="System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
</controls>
</pages>
<httpHandlers>
<remove verb="*" path="*.asmx"/>
<add verb="*" path="*.asmx" validate="false" type="System.Web.Script.Services.ScriptHandlerFact ory, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
<add verb="*" path="*_AppService.axd" validate="false" type="System.Web.Script.Services.ScriptHandlerFact ory, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
<add verb="GET,HEAD" path="ScriptResource.axd" type="System.Web.Handlers.ScriptResourceHandler, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" validate="false"/>
</httpHandlers>
<httpModules>
<add name="ScriptModule" type="System.Web.Handlers.ScriptModule, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
</httpModules>
</system.web>
<system.codedom>
<compilers>
<compiler language="c#;cs;csharp" extension=".cs" warningLevel="4" type="Microsoft.CSharp.CSharpCodeProvider, System, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089">
<providerOption name="CompilerVersion" value="v3.5"/>
<providerOption name="WarnAsError" value="false"/>
</compiler>
<compiler language="vb;vbs;visualbasic;vbscript" extension=".vb" warningLevel="4" type="Microsoft.VisualBasic.VBCodeProvider, System, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089">
<providerOption name="CompilerVersion" value="v3.5"/>
<providerOption name="OptionInfer" value="true"/>
<providerOption name="WarnAsError" value="false"/>
</compiler>
</compilers>
</system.codedom>
<!--
The system.webServer section is required for running ASP.NET AJAX under Internet
Information Services 7.0. It is not necessary for previous version of IIS.
-->
<system.webServer>
<validation validateIntegratedModeConfiguration="false"/>
<modules>
<remove name="ScriptModule"/>
<add name="ScriptModule" preCondition="managedHandler" type="System.Web.Handlers.ScriptModule, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
</modules>
<handlers>
<remove name="WebServiceHandlerFactory-Integrated"/>
<remove name="ScriptHandlerFactory"/>
<remove name="ScriptHandlerFactoryAppServices"/>
<remove name="ScriptResource"/>
<add name="ScriptHandlerFactory" verb="*" path="*.asmx" preCondition="integratedMode" type="System.Web.Script.Services.ScriptHandlerFact ory, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
<add name="ScriptHandlerFactoryAppServices" verb="*" path="*_AppService.axd" preCondition="integratedMode" type="System.Web.Script.Services.ScriptHandlerFact ory, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
<add name="ScriptResource" preCondition="integratedMode" verb="GET,HEAD" path="ScriptResource.axd" type="System.Web.Handlers.ScriptResourceHandler, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
</handlers>
</system.webServer>
<runtime>
<assemblyBinding xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1">
<dependentAssembly>
<assemblyIdentity name="System.Web.Extensions" publicKeyToken="31bf3856ad364e35"/>
<bindingRedirect oldVersion="1.0.0.0-1.1.0.0" newVersion="3.5.0.0"/>
</dependentAssembly>
<dependentAssembly>
<assemblyIdentity name="System.Web.Extensions.Design" publicKeyToken="31bf3856ad364e35"/>
<bindingRedirect oldVersion="1.0.0.0-1.1.0.0" newVersion="3.5.0.0"/>
</dependentAssembly>
</assemblyBinding>
</runtime>
</configuration>
 
Old May 5th, 2010, 03:34 PM
Imar's Avatar
Wrox Author
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 17,089
Thanks: 80
Thanked 1,576 Times in 1,552 Posts
Default

Yes, and?

I don't see the item that's causing the error....

Imar
__________________
Imar Spaanjaars
http://Imar.Spaanjaars.Com
Follow me on Twitter

Author of Beginning ASP.NET 4.5 : in C# and VB, Beginning ASP.NET Web Pages with WebMatrix
and Beginning ASP.NET 4 : in C# and VB.
Did this post help you? Click the button below this post to show your appreciation!
 
Old May 5th, 2010, 05:16 PM
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok sorry about that I corrected that. Thanks for your support
My main problem is I have

<authentication mode="Forms">
<forms name="Wrox" loginUrl="Login.aspx" path ="/" />
</authentication>

<authorization>
<deny users ="*" />
</authorization>

This takes me to a login page where I enter username, Password and hit submit.

The code behind page should say
SELECT UserID from Users where ... etc.

If I get a positive result how do I set it so all pages work. Needs a sessio or cookie?

Desmond.
 
Old May 6th, 2010, 02:48 AM
Imar's Avatar
Wrox Author
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 17,089
Thanks: 80
Thanked 1,576 Times in 1,552 Posts
Default

Are you going to create your own security mechanism? Aren't you much better off using the built-in Membership and Roles features?

Imar
__________________
Imar Spaanjaars
http://Imar.Spaanjaars.Com
Follow me on Twitter

Author of Beginning ASP.NET 4.5 : in C# and VB, Beginning ASP.NET Web Pages with WebMatrix
and Beginning ASP.NET 4 : in C# and VB.
Did this post help you? Click the button below this post to show your appreciation!
 
Old May 6th, 2010, 06:55 AM
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Don't know how this is done. I do know about creating tables of users and passwords.

I added this to the web.config

<authentication mode="Forms">
<forms name="Wrox" loginUrl="Login.aspx" path ="/" />
</authentication>

<authorization>
<deny users ="*" />
</authorization>

And added

protected void submit1_Click(object sender, EventArgs e)
{
FormsAuthentication.RedirectFromLoginPage(User.Tex t, true);
}

to a login form. However it does not redirect me to the page I went to. It stays on the login page.

Also I am using a stand alone PC now server or network,
So using the built-in Membership and Roles features would not work.

Desmond.
 
Old May 6th, 2010, 07:02 AM
Imar's Avatar
Wrox Author
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 17,089
Thanks: 80
Thanked 1,576 Times in 1,552 Posts
Default

>> So using the built-in Membership and Roles features would not work.

Why not?

Imar
__________________
Imar Spaanjaars
http://Imar.Spaanjaars.Com
Follow me on Twitter

Author of Beginning ASP.NET 4.5 : in C# and VB, Beginning ASP.NET Web Pages with WebMatrix
and Beginning ASP.NET 4 : in C# and VB.
Did this post help you? Click the button below this post to show your appreciation!
 
Old May 6th, 2010, 10:14 AM
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Profesional asp.net 2.0 ISBN:978-0-7645-7610-2
Page 685 deals with connecting to a database table and if successfull
call FormsAuthentication.RedirectFromLoginPage(User.Tex t, false);
This is in Listing 18-9: Dosn't do anything

There is no mention of roll managment at this point.
I can get to the Welcome to the Web Site Administration Tool &
Security -> Enables you to set up and edit users, roles, and access permissions for your site.

Result:
There is a problem with your selected data store. This can be caused by an invalid server name or credentials, or by insufficient permission. It can also be caused by the role manager feature not being enabled. Click the button below to be redirected to a page where you can choose a new data store.

The following message may help in diagnosing the problem: Unable to connect to SQL Server database.
 
Old May 6th, 2010, 10:21 AM
Imar's Avatar
Wrox Author
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 17,089
Thanks: 80
Thanked 1,576 Times in 1,552 Posts
Default

Is this a new problem or is this an answer to the "why not" question?

If you come here for help, please help us help you by providing relevant information and a detailed explanation of your problem. Merely dumping error messages isn't going to get you very far.

Imar
__________________
Imar Spaanjaars
http://Imar.Spaanjaars.Com
Follow me on Twitter

Author of Beginning ASP.NET 4.5 : in C# and VB, Beginning ASP.NET Web Pages with WebMatrix
and Beginning ASP.NET 4 : in C# and VB.
Did this post help you? Click the button below this post to show your appreciation!





Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unable to set SelectedValue on DropDownList jlrolin ASP.NET 2.0 Professional 0 April 13th, 2007 09:30 AM
"Unable to set the FormulaArray property..." rduncan1 Excel VBA 2 August 18th, 2006 01:33 PM
Unable to set focus in VBA/Word Larry Landis Beginning VB 6 1 October 28th, 2004 03:06 PM
how to set up authentication? jackaspnet Classic ASP Databases 1 June 11th, 2004 07:09 PM
Unable To Set Picture URL In Profile Ben Horne Forum and Wrox.com Feedback 14 March 11th, 2004 05:13 PM





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright (c) 2020 John Wiley & Sons, Inc.