Wrox Programmer Forums

Need to download code?

View our list of code downloads.

Go Back   Wrox Programmer Forums > .NET > Other .NET > .NET Web Services
Password Reminder
Register
Register | FAQ | Members List | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read
.NET Web Services Discussions about .NET XML Web Service technologies including ASMX files, WSDL and SOAP.
Welcome to the p2p.wrox.com Forums.

You are currently viewing the .NET Web Services section of the Wrox Programmer to Programmer discussions. This is a community of tens of thousands of software programmers and website developers including Wrox book authors and readers. As a guest, you can read any forum posting. By joining today you can post your own programming questions, respond to other developers’ questions, and eliminate the ads that are displayed to guests. Registration is fast, simple and absolutely free .
DRM-free e-books 300x50
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old September 29th, 2003, 03:34 AM
Authorized User
 
Join Date: Sep 2003
Location: , , .
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default aspnet_wp.exe could not be launched

Whenever I try to view a page I get a Server Application Unavailable
error, and the event viewer keeps recording an error every minute saying

aspnet_wp.exe could not be launched because the username and/or password supplied in the processModel section of the config file are invalid.
Can someone please tell me how to fix this.

I would be grateful as it is driving me nuts.

Jaya

I am running the latest .NET framework



Thanks in advance if you can help


Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old September 29th, 2003, 02:21 PM
planoie's Avatar
Friend of Wrox
Points: 16,481, Level: 55
Points: 16,481, Level: 55 Points: 16,481, Level: 55 Points: 16,481, Level: 55
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Aug 2003
Location: Clifton Park, New York, USA.
Posts: 5,407
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 16 Posts
Default

Have you changed the username or password in any of your configs? This sounds like a problem with the machine.config. In there is a "processModel" node which has the following attributes with default values: userName="machine" password="AutoGenerate"

Is this what you have?

Peter
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old October 10th, 2003, 12:29 AM
Authorized User
 
Join Date: Sep 2003
Location: , , .
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hi Peter,

Actually i had not changed the username or pwd in the config file. But i had changed the pwd for the user ASPNET. This was the reason it was giving me problems.
I had to run the aspnet_regiis.exe to correct the problem.

Thanks for your help.
Jaya

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old July 22nd, 2004, 06:15 AM
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: secunderabad, ap, India.
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi, I too have similier problem, Earlier I didnt have this problem. First of all I had problem accessing Database resouce saying Logon failed for user "domainname\IWAM_Macinename". This is raised only when i try to read database, other wise works fine.

Then I think messedup with the active directory, iis, machine.config etc., then i started error saying "Server Application Unavailable",
I dont know what to do.
Is there anything to reset the properties.?
I am stuckked since 3 days
please help
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old September 17th, 2004, 04:10 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: , , .
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

HI, i have the same problem too here

i did change the password for ASPNET few weeks ago,
how can i set it back to the default?
i try to click on aspnet_regiis but it doesn't work

can anyone help?

Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old November 8th, 2004, 02:21 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Location: , , .
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi - I too am having the same problem. Was anyone able to resolve this? Someone had changed the password on my box as well, similar to what others have written in previous posts.

Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old November 8th, 2004, 02:42 PM
Imar's Avatar
Wrox Author
Points: 72,045, Level: 100
Points: 72,045, Level: 100 Points: 72,045, Level: 100 Points: 72,045, Level: 100
Activity: 100%
Activity: 100% Activity: 100% Activity: 100%
 
Join Date: Jun 2003
Location: Utrecht, Netherlands.
Posts: 17,083
Thanks: 80
Thanked 1,587 Times in 1,563 Posts
Default

Did you run aspnet_regiis as suggested in an earlier post?

Open a command window and browse to C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\vYourVersionNum ber

Then run aspnet_regiis /? to get the help for the command line tool.

I think aspnet_regiis -i will do the trick, but be sure to read the help before you try it.

Cheers,

Imar
---------------------------------------
Imar Spaanjaars
Everyone is unique, except for me.
While typing this post, I was listening to: Land Of... by St Germain (Track 4 from the album: Tourist) What's This?
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old November 24th, 2004, 07:24 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Location: , , .
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

After reading theses messages posted I have yet to find one that works I am getting the message listed below. After trying all the suggestions in the forum I am still getting the message in Eventviewer can some one help.



aspnet_wp.exe could not be started. The error code for the failure is 80004005. This error can be caused when the worker process account has insufficient rights to read the .NET Framework files. Please ensure
that the .NET Framework is correctly installed and that the ACLs on the installation directory allow access to the configured account.


Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old November 25th, 2004, 04:53 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Location: , , United Kingdom.
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Have you tried giving the ASPNET account read/write permission on the following directory?

C:\WINNT\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\Tempora ry ASP.NET Files
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old March 28th, 2006, 03:31 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: , , .
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

you need to add the userName="localmachine\ASPNET" password="ASPNETpassword" to the machine.config file in
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\vYourVersionNum ber

then restart IIS

This worked for me

Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
aspnet_wp.exe could not be launched asfhan .NET Web Services 1 July 11th, 2003 04:34 PM



All times are GMT -4. The time now is 04:26 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2013 John Wiley & Sons, Inc.