Wrox Programmer Forums
|
VBScript For questions and discussions related to VBScript.
Welcome to the p2p.wrox.com Forums.

You are currently viewing the VBScript section of the Wrox Programmer to Programmer discussions. This is a community of software programmers and website developers including Wrox book authors and readers. New member registration was closed in 2019. New posts were shut off and the site was archived into this static format as of October 1, 2020. If you require technical support for a Wrox book please contact http://hub.wiley.com
  #1 (permalink)  
Old April 5th, 2004, 06:12 AM
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to krigans Send a message via Yahoo to krigans
Default Mail Problem

Hi,

I got one problem, not able to make it whether its XP problem or vbscript problem or SMTP problem. Mail mails when sent using CDO/CDonts it gets queued in this folder C:\Inetpub\mailroot\Queue, when read articles related to this it says SMTP isnt qokring but my SMTP is working for sure 127.0.0.1 25 this works. And the strange part is i gave this script to one of my Collegue for testing and it worked there i checked his IIS settings are similar to mine ..

Would like some suggestions from you all..

Warm Regards
Ganesh.K

Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old July 8th, 2004, 06:29 AM
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default


Hi Ganesh,
           If you are using XP then make sure that IIS is configured to SMTP Services.

Madhivanan
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old July 8th, 2004, 04:37 PM
Friend of Wrox
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 2,480
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hi Ganesh,

The problem could be due to your SMTP service not installed or running fine. Try this from your command prompt to check if your SMTP is fine. Remember SMTP should be configured/setup on the one that runs IIS.

Usage:
telnet <servername> <port>

Telnet ComputerName_OR_IP_Which_Runs_SMTP 25

If that connects then your SMTP is running fine. Else you got attend to that.

Hope that helps.
Cheers!

_________________________
- Vijay G
Strive for Perfection
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old July 18th, 2004, 08:08 PM
Authorized User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Make sure there are no software firewalls running, such as ZoneAlarm. They may prevent the SMTP service from sending by blocking the port.
Reply With Quote





Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SMTP mail problem akhilesh_g ASP.NET 2.0 Professional 0 August 28th, 2008 01:31 AM
problem with sending e-mail Paula222 Pro PHP 1 July 27th, 2006 06:57 AM
E-mail Attachment problem hexOffender ASP.NET 1.0 and 1.1 Basics 0 May 16th, 2006 01:54 PM
mail problem in php yertanian PHP How-To 5 January 18th, 2005 10:54 PM
Problem with sending mail nikunjn VS.NET 2002/2003 1 January 29th, 2004 08:29 AM





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright (c) 2020 John Wiley & Sons, Inc.