Wrox Programmer Forums
Go Back   Wrox Programmer Forums > Visual Basic > VB 6 Visual Basic 6 > Pro VB 6
| Search | Today's Posts | Mark Forums Read
Pro VB 6 For advanced Visual Basic coders working in version 6 (not .NET). Beginning-level questions will be redirected to other forums, including Beginning VB 6.
Welcome to the p2p.wrox.com Forums.

You are currently viewing the Pro VB 6 section of the Wrox Programmer to Programmer discussions. This is a community of software programmers and website developers including Wrox book authors and readers. New member registration was closed in 2019. New posts were shut off and the site was archived into this static format as of October 1, 2020. If you require technical support for a Wrox book please contact http://hub.wiley.com
  #1 (permalink)  
Old May 9th, 2007, 07:10 AM
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: Johannesburg, Gauteng, South Africa.
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default -2147024769 Automation Error on MS Win Server 2003

Could someone please help me with this one.

We have an application that runs at approx 160 clients.
It was developed using VB6, SQL Server / MS Access and it interfaces with MS Office.

We recently from switched using from MDAC 2.5 to MDAC 2.8 with any problems.

One of Our clients only recently downloaded the new version of the software, and after installing it, they get the following error:
-2147024769 "Automation Error"

I've check the versions of all the software and components, including MDAC, and they all seem to be ok.

They are as follows:
Windows Server Std Ed. 2003 SP1;
MS Office 2003;
IE6 SP1
MDAC 2.8 RTM
SQL Server 2000

I think that the error is somehow related to MDAC as we have a small external app that is used to set up the connection settings of the App to the SQL Server Database.

This generates the same error.

The version of msado15.dll running on this machine is 2.82.1???, which seems to be post MDAC 2.8 SP1.

Any ideas anyone? Please....

Thanks in advance
Neil
  #2 (permalink)  
Old May 10th, 2007, 02:56 AM
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: Johannesburg, Gauteng, South Africa.
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've managed to narrow it down to being a problem with MDAC.
My problem now is that in order to fix it, I have to try and uninstall MDAC and re-install it, which in itself is almost a no-go zone.

The version of MDAC running on this Server is MDAC 2.8 SP2 which comes with Microsoft Windows Server 2003 SP 1, and unstalling the SP will open up a whole new can of worms as far as other software running on the server is concerned.

Any ideas?

Thanks in advance
  #3 (permalink)  
Old May 10th, 2007, 08:07 AM
Friend of Wrox
Points: 7,395, Level: 36
Points: 7,395, Level: 36 Points: 7,395, Level: 36 Points: 7,395, Level: 36
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jun 2003
Location: Capital Federal, , Argentina.
Posts: 2,189
Thanks: 5
Thanked 59 Times in 57 Posts
Send a message via MSN to gbianchi
Default

Can you just re compile it with the actual MDAC?? or at least do a version for the server using that MDAC??

HTH

Gonzalo

================================================== =========
Read this if you want to know how to get a correct reply for your question:
http://www.catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html
^^Took that from dparsons signature and he Took that from planoie's profile
================================================== =========
My programs achieved a new certification (can you say the same?):
WORKS ON MY MACHINE
http://www.codinghorror.com/blog/archives/000818.html
================================================== =========
I know that CVS was evil, and now i got the proof:
http://worsethanfailure.com/Articles...-Hate-You.aspx
================================================== =========


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
unidcode utf-8 in iis 6.0 win server 2003 cyus Classic ASP Components 0 September 22nd, 2005 04:45 AM
win server 2003 problem slavni Classic ASP Databases 6 April 13th, 2005 03:32 AM
Sending email on win 2003 server md_haris VBScript 3 October 21st, 2004 12:20 PM
Unable to login running on win server 2003 kiekar BOOK: ASP.NET Website Programming Problem-Design-Solution 2 May 6th, 2004 09:28 PM
Access is denied - run on Win Server 2003 jackchua BOOK: ASP.NET Website Programming Problem-Design-Solution 3 April 15th, 2004 05:50 PM





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright (c) 2020 John Wiley & Sons, Inc.