Wrox Programmer Forums
Go Back   Wrox Programmer Forums > Visual Basic > VB 2005 > Pro Visual Basic 2005
|
Pro Visual Basic 2005 For advanced Visual Basic coders working in version 2005. Beginning-level questions will be redirected to other forums, including Beginning VB 2005.
Welcome to the p2p.wrox.com Forums.

You are currently viewing the Pro Visual Basic 2005 section of the Wrox Programmer to Programmer discussions. This is a community of software programmers and website developers including Wrox book authors and readers. New member registration was closed in 2019. New posts were shut off and the site was archived into this static format as of October 1, 2020. If you require technical support for a Wrox book please contact http://hub.wiley.com
 
Old June 2nd, 2006, 08:31 AM
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default COM Interop Error on 64bit ?

Hi,

I have create a COM class in VB.Net VS 2005, which works and runs fine for use in classic asp.
Tested it with IIS5 and IIS 6 : No problem

Now when installing it (using same setup project through VS) on a X64 machine it fails.

Caling it from a classic asp page :
ActiveX component can't create object

Calling it from .net gives :
Retrieving the COM class factory for component with CLSID {B6AA7C90-FF32-4353-8537-89A872E298D1} failed due to the following error: 80040154.

Is it not registered correctly ? I hought the setup would do this ?
Is there another problem ?

Thanks for any help
Arne


 
Old August 24th, 2006, 10:56 AM
Authorized User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hi!

I'm having a similar problem. I have discovered my issue involves using an ASP page. My code works fine in an ASPX page when I can give <%@ Import Namespace="CFW.Barcode" %> directive.

I need it to work in ASP. I've tried regasm and putting my assembly in the global assembly cache but neither for for ASP. I was thinking it might be related to trying to run a 32bit app in IIS in 64bit mode as my program works when I set IIS for 32bit mode.

Have you figured something out?





Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sql 2000 enterprise edition(64bit) install probs jecko SQL Server 2000 2 February 17th, 2007 11:01 AM
problem connecting .net with access in 64bit darkelf ADO.NET 1 September 26th, 2006 05:26 PM
ASP.net 1.1 + 64bit support shaharru ASP.NET 1.0 and 1.1 Professional 0 September 21st, 2006 07:34 AM
COM Interop Error on 64bit ? rattatosk VB Components 0 June 2nd, 2006 08:23 AM
COM Interop Error on 64bit ? rattatosk VS.NET 2002/2003 0 June 2nd, 2006 08:19 AM





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright (c) 2020 John Wiley & Sons, Inc.